Hacı İsa Mahallesi Adalet Sokak No:6/B Karapınar/KONYA
trende

DAMLAMA SULAMA KREDİ HİBE DESTEĞİ 2021

DAMLAMA SULAMA KREDİ HİBE DESTEĞİ 2021

Damlama sulama kredi hibe desteği, 2021 yılında da devlet desteği kapsamında başvuruları onaylanan iş sahiplerine verilecek

Damlama sulama kredi ve hibe destekleri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Bu desteklerin temel amacı kırsal kesimlerin kalkınması için tarımı desteklemek ve teşvik etmektir. Bu kapsamda tarla için damlama sulama sistemleri, devlet tarafından hibe destekli olarak yapılabilmektedir. Damlama sulama kredi destekleri de hibe desteği dışında kullanılabilecek bir diğer destek türüdür. Kurumların faizsiz kredi verme uygulamalarının yanı sıra bankalardan da standart kredi türlerine nazaran daha düşük faizli damlama sulama kredi seçeneği kullanılabilmektedir.

Damlama Sulama Kredi Devlet Desteği

Sulama sistemleri için devlet desteği olarak hibe alımına gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilerde başvuru yapabilmektedir. Destek tutarı, bu iş için üreticinin yaptığı yatırımın yüzde 50’si olarak belirlenmiştir. Ayrıca KDV ödemeleri de üretici tarafından yapılacaktır. Devlet destekli sulama sistemi kurmak için yapılabilecek mal alımı en fazla 1 milyon TL’dir. Yani Tarım ve Orman Bakanlığı hibe desteği maksimum 500 bin TL’ye kadar yapılmaktadır. Devlet desteği almak için yalnızca tarımcılıkla ilgileniyor olmak yetmemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirtilen koşulları da taşıyor olmak gerekmektedir. Ancak bu takdirde hibe yardımından faydalanılmaktadır.

Damlama Sulama Kredi Desteği Şartları

Tarla içi damla sulama desteği koşulları tarafınızca yerine getirildiği takdirde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bulunduğunuz yerdeki en yakın müdürlüğüne giderek hibe desteği başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurular  verilen başvuru formunun doldurulmasıyla yapılmaktadır. Damlama sulama hibe desteğinden faydalanmak için sağlamanız gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Öncelikle çiftçi belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Yani çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmanız koşullardan birisidir.
  • Hibe desteğini tarla içi damla sulama için talep ediyor olmanız gerekmektedir.
  • Eğer tarlanız kendinize ait değilse en az 3 ila 5 yıl arası bir süre için bu tarlayı kiralamış olmanız gerekmektedir.
  • Son seneler içerisinde yatırım desteği almamış olmanız gerekmektedir.
  • Harcanacak miktarın yüzde 50’sini üretici olan ve hibe desteği isteyen kişinin kendisinin ödemesi gerekmektedir.
  • Yüzde 50 ödemenin yanı sıra, hibe de dahil toplam tutarın tüm KDV’lerinin kişinin kendisi tarafından ödenmesi gerekmektedir.
  • Yapılacak işlemlerin projeye uygun olduğunun belgelendirilmesi gerekmektedir.

Damlama Sulama Kredisi Alma

Damlama sulama sistemi kredi alma imkanını kullanabileceğiniz en avantajlı kurum Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası sulama kredisi yalnızca damlama sulama konusunda değil basınçlı sulama ve sondaj sistemleri için de verilmektedir. Ziraat Bankası’nın damlama sulama kredi seçeneği sunacağına dair yayımlanan Resmi Gazete kararına göre bu sistemler için çekilecek kredide yüzde yüze kadar faiz indirimi imkanı öngörülmüştür.

Ziraat Bankası Sulama Kredisi

Ziraat Bankası modern sulama kredileri suyun tarla içine dağılması için kurulacak sistemlerdeki finansal ihtiyacını karşılamaya yönelik sunulmaktadır. Kredi koşullarını sağlayan kişilere verilecek krediler düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleriyle sunulmaktadır. Geri ödemeler çiftçinin hasat dönemine göre kişiye özel olarak belirlenebilmektedir. Faiz oranlarının yüzde yüze kadar indirimli olabildiği bilinmektedir. Ziraat Bankası diğer tarımsal kredi seçeneklerinde olduğu gibi bu kredi seçeneğinde de teminat talep edebilmektedir.

Ziraat Bankası Sulama Kredisi Başvurusu

Ziraat Bankası sulama sistemleri kredilerinin başvuruları yalnızca şubelerden yapılmaktadır. Damlama sulama kredi seçeneği özel olarak hazırlanmış bir kredi olduğu için başvurular SMS ile veya internet bankacılığıyla yapılamamaktadır. Ziraat Bankası şubelerine tarımsal kredi başvurusu için giderken yanınızda bulundurmanız gereken evraklar ise şu şekilde belirlenmiştir:

  • Kimlik belgesi
  • Çiftçi belgesi
  • Tarımsal işletmeye dair belgeler
  • Teminata ilişkin belgeler
  • Gelir durumunu gösteren gelir tablosu ve bilanço
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: